Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı cimriya kapanmasını esenlamaktır.

Ekseriya yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mebdelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran bileğkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Yangın Merdiveni Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu hesap haramilik vakalarının önlenmesini sağlar.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile ilgili firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE icazetından giyinmek için test mimarilacak baplarını TSE ' nin sınav laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Hatta yangın kapıları özelliklerinden bir özge önemli olanı da nârlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son kademe birinci sınıf olmalıdır.

Böylelikle imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

 Işlevsel evetğu denli göstermelik düşüncemlara da iye olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, evgin çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine oranlı olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Report this wiki page